Esimerkki toteutuksestamme


Eteinen, wc & pöytä

Projektissa uusimme iäkkään asiakkaan 70 -luvulla rakennetun kerrostalohuoneiston eteis-ja Wc tilan valaistuksen sekä eteistilan kattomateriaalin.

Pyrkimyksenä remontilla on saada tiloista riittävän valoisat kuitenkin aiheuttamatta ikävää häikäisyä. Parantaa asukkaan asumisturvallisuutta ja viihtyvyyttä sekä parantaa valaistuksen monimuotoisuutta nykyaikaisen säätötekniikan avulla.


Eteinen ennen remonttia

Kohteen eteinen oli alkujaan todella pimeä ja ennen kaikkea turvallisuusriski. Kuvissa näkyvät pyöreät halogeenivalot olivat vanhanaikaisia ja toimivat valovirralla, joten käytettäessä ne kävivät kuumina. Niiden säätäminen oikealle kirkkaudelle oli haasteellista, sillä kytkin oli jo valmiiksi rikki. 


Eteisen lopputulos

Tuloksena on erittäin valoisa ja tunnelmallinen tila. Eteinen on ensimmäinen tila tultaessa asuntoon, joten sen luoma tunnelma on erityisen tärkeä. Eteisen kattoon asennettiin 30 w ledipaneelit sekä Zumtobelin valmistama erittäin tehokas häikäisemätön valaisin.

Ledipaneelit luovat tilaan tasaisen ja miellyttän yleisvalon. Zumtobelin häikäisemättömällä valaisimella on kolme eri merkitystä. Normaalisti valaisin toimii kaapin ovien kautta epäsuorana valaisimena. Kun kaappeja käytetään se valaisee kaapin sisätilan helpottaen kaapin käyttöä. Öiseen aikaan valaisin toimii hyvin pienellä teholla yövalaisimena.

Tilassa oleva läsnäoloanturi, toimii liiketunnistimena ja valonmäärän mittarina ohjaten mm. erilaisia ennalta ohjelmoituja valaistustilanteita. Valon väri tilassa mukautuu päivänvalon mukaan. 

Kattoon asensimme Konto Oy:n akustiikkalevyt, jotka on tehty pintaturpeesta. Levyjen väri on nimeltään talvi. Turvelevyjen pinta on eläväinen ja luo täten persoonallisuutta tilaan.  

Konto on suomalainen yritys, joka valmistaa huopa- ja levytuotteita pintaturpeesta. Turvelevyilllä on M1-luokitus, joka tarkoittaa että se on vähäpäästöinen. Ne eivät myöskään homehdu eivätkä haise. Kontolevyt on myös helppo pitää puhtaana.

Valaistusjärjestelmää ohjaa Casambi-ohjausjärjestelmä , joka mahdollistaa täysin langattoman ohjaustekniikan. Ohjausjärjestelmä sekä valaisimet ovat suomalaisen KVS Oy:n toimittamia.


Videokooste eteisen valaistusremonttista: 


WC ennen remonttia

Asiakkaan WC:ssä ainoana valonlähteenä oli peilikaapin yläpuolella oleva loisteputkivalaisin. Niin kuin kuvasta huomaa lamppu tulee peilikaapin yli ja asiakkaan kertomana osui jatkuvasti suihkukaapin oveen sitä avattaessa.  Putkivalaisin ei missään tapauksessa ollut tarpeeksi tehokas valaisemaan WC:tä kokonaaan. 


WC:n lopputulos

Uusimme vanhan peilikaapin uudella kotimaisella laadukkaalla 62x70 cm peilikaapilla, joka sisältää vikavirtasuojakytkimen.  Peilikaappiin on  kauniisti integroitu LED-valaisimet peilin yläpuolelle.

Katon rajaan olemme asensimme kosteus suojatun tehokkaan ledinauhan, joka kiertää koko katon rajan. Tuottaen tasaisen epäsuoran  ja häikäisemättömän valaistuksen.

Läsnäolotunnistimen olemme asentaneet peilikaapin yläpuolelle, jonka ansiosta valot syttyvät, kun henkilö tulee WC:hen. Valaistuksen väri mukailee päivänvaloa kuten eteisessäkin, myös yövalaistukselle on oma tilanteensa. WC:n valaistuksen ohjaus on osa eteisen Casambi ohjausjärjestelmä kokonaisuutta.

WC:n ulkopuolella on myös langaton kytkin, josta valaistuksen tilaa voidaan ohjata esimerkiksi. tehostetun valaistuksen tilaan esimerkiksi siivous tilanteessa. 


Videokooste WC:n valaistusremonttista:


Eteisen uusi pöytä

Asiakas ei ollut tyytyväinen vanhaan eteisen pöytäänsä ja halusi meidän suunnittelevan hänelle uuden pöydän. Päädyimme käyttämään pöydässä samaa Konto Oy:n turvelevyä, jota käytimme hänen eteisen katossaan. 

Halusimme että eteinen on mahdollisimman yhteneväinen sekä halusimme ehdottomasti haastaa itseämme ja kehittää jokakin uutta, siksi päädyimme käyttämään turvelevyjä. Lopputuloksena on upea  design pöytä, johon on integroitu Led-valaistus. Valaistusta ohjataan samalla langattomalla Casambi järjestelmällä kuin muutakin valaistusta eteisessä ja se onkin osa eteisen muuta ohjausjärjestelmää.

Video uudesta eteisen pöydästä: